Knivbrev®

Beställ inom:

TIM MIN SEK
så skickar vi ditt Knivbrev idag.

Hur många föremål vill du ha slipade?


Över 35.000 nöjda kunder

Allt du behöver snabbt enkelt & tryggt

50 års erfarenhet

Privatperson
Företag
?
Välj antal föremål du vill ha slipade. Önskar du få fler än 7 föremål slipade så skickas 2 Knivbrev ut. Ps! Har du föremål som är längre än 36 cm så meddela oss detta efter beställning på info@knivbrev.se så skickar vi ut ett stort Knivbrev.
?
Önskar du ett abonnemang för att ta del av våra bästa priser väljer du antingen 1ggr/år eller 2ggr/år osv. Vill du inte ha ett abonnemang väljer du engångsslipning.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser för mer information.
?
Har du en kampanjkod eller vill nyttja ditt presentkort så skriver du in din kod här.
Jag accepterar villkoren
?
Välj antal föremål du vill ha slipade. Önskar du få fler än 7 föremål slipade så skickas 2 Knivbrev ut. Ps! Har du föremål som är längre än 36 cm så meddela oss detta efter beställning på info@knivbrev.se så skickar vi ut ett stort Knivbrev.
?
Önskar du ett abonnemang för att ta del av våra bästa priser väljer du antingen 1ggr/år eller 2ggr/år osv. Vill du inte ha ett abonnemang väljer du engångsslipning.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser för mer information.
?
Har du en kampanjkod eller vill nyttja ditt presentkort så skriver du in din kod här.
Jag accepterar villkoren

Knivstål kan ha skilda sammansättningar och kvaliteter för att få fram olika egenskaper hos kockkniven. Stål härdas och smids på en rad olika sätt, där hårdhet; som anges i Rockwell och mäts med en sk Durometer, är det som är det mest tongivande för vilken typ av knivstål du bör föredra som användare. Kockknivar ligger normalt mellan 54 och 62 Rockwell där 54 är mjukt och 62 hårt. Mjukt stål går lätt att bryna men förlorar skärpan något snabbare, men primäreggen går lätt att återställa igen. Hårt stål bibehåller skärpan under lång tid men kräver att du har god kontroll på hur knivarna ska vårdas!

Inte helt osant skulle man kunna påstå att ju hårdare kockknivar desto mer professionell och kunnig bör du vara. Därmed inte sagt att vi som jobbar professionellt med mat enbart använder oss av damaskerade, hårda och exklusiva kockknivar och vice versa. Ett mjukt knivstål är som sagt mer lättarbetat att återställa en riktigt vass knivegg på igen.

Vad man dock ska överväga när de gastronomiska kunskaperna har tagit dig ett stort steg framåt och uppåt är om inte kniven du använder kanske ska bli din livslånga kumpan i köket? Och då rekommenderar vi att du köper knivar med en högre stålkvalitet. Samt att du underhåller de väl och lämnar in de till oss när dina knivar måste slipas om. Att slipa knivar hos oss innebär att du har de i retur inom 48 h!

Ställ din fråga här

Lämna ett meddelande så återkommer vi snarast!