Knivbrev®

Beställ inom:

TIM MIN SEK
så skickar vi ditt Knivbrev idag.

Hur många föremål vill du ha slipade?


Över 35.000 nöjda kunder

Allt du behöver snabbt enkelt & tryggt

50 års erfarenhet

Privatperson
Företag
?
Välj antal föremål du vill ha slipade. Önskar du få fler än 7 föremål slipade så skickas 2 Knivbrev ut. Ps! Har du föremål som är längre än 36 cm så meddela oss detta efter beställning på info@knivbrev.se så skickar vi ut ett stort Knivbrev.
?
Önskar du ett abonnemang för att ta del av våra bästa priser väljer du antingen 1ggr/år eller 2ggr/år osv. Vill du inte ha ett abonnemang väljer du engångsslipning.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser för mer information.
?
Har du en kampanjkod eller vill nyttja ditt presentkort så skriver du in din kod här.
Jag accepterar villkoren
?
Välj antal föremål du vill ha slipade. Önskar du få fler än 7 föremål slipade så skickas 2 Knivbrev ut. Ps! Har du föremål som är längre än 36 cm så meddela oss detta efter beställning på info@knivbrev.se så skickar vi ut ett stort Knivbrev.
?
Önskar du ett abonnemang för att ta del av våra bästa priser väljer du antingen 1ggr/år eller 2ggr/år osv. Vill du inte ha ett abonnemang väljer du engångsslipning.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser för mer information.
?
Har du en kampanjkod eller vill nyttja ditt presentkort så skriver du in din kod här.
Jag accepterar villkoren

Slipa knivar

Christian_H_cirka300En del privatpersoner underhållsslipar sina knivar själv med bryne/skärpstål eller en slip för hemmabruk. Oavsett om man underhåller knivar eller ej så behöver alla knivar grundslipas – förr eller senare. Detta är det ytterst få som klarar av och det tar lång tid att lära sig (utöver att man behöver rätt utrustning). Vi har gjort detta i över 40 år.

Skillnaden mellan att grundslipa knivar och att underhålla dem är som serva en bil kontra tvätta den, dvs. 2 helt olika saker…

 

Såhär förklarar Cervera skillnaden på ett bra sätt:

“Skärpning med brynstav kan du göra ofta, nästan varje gång du tar fram din kniv. Slipning däremot behövs bara när skärpningen inte längre räcker till – när kniven känns slö och inte är lika rolig att använda. Skärpning är enkelt. Även underhållsslipning går att göra själv, med en knivslip för hemmabruk. När inte heller det räcker är det dags att anlita ett proffs. “

Notera följande två mycket vanliga missförstånd (bland privatpersoner)

  • Man slipar inte knivar med bryne (även kallat skärpstål) – man underhåller och skärper sina knivar med det.
  • En knivslip för hemmabruk är även den till för underhåll.

Du behöver inte underhållsslipa dina knivar för att ha nytta av Knivbrev® – det är däremot något vi rekommenderar för att grundslipningen ska hålla längre. Om du inte har tid eller slarvar med detta bör du skicka in dina knivar till oss ytterligare 1 gång per år (ex. 2-3 gånger per år). Om du vill lära dig använda bryne så har vi gjort en instruktionsfilm som vi lagt på vår Facebooksida (klicka här).

 

Vi slipar 1000 -tals knivar per månad

Som Sveriges största professionella sliperi slipar vi 1000 -tals knivar per månad vilket gett oss en mycket gedigen erfarenhet. Vårt sliperi grundades 1965 så vi har knivslipning i väggarna. Här kan du se några av våra skräckknivar vi återställt till perfekt skick (klicka på bilden för att se dem på Facebook där vi samlar bilderna (du behöver ej använda Facebook själv för att se dem)).

slipa knivar före och efter

Med Knivbrev kan du tryggt och enkelt slipa knivar genom att skicka de till vårt sliperi via post (vi erbjuder även REK -försäkring på upp till 15.000 kr per Knivbrev). Läs gärna mer under “Instruktioner” för mer information kring hur allt fungerar.

 

40 års erfarenhet och 1000 -tals nöjda kunder

Knivbrev är en tjänst från ett av Sveriges äldsta och mest välmeriterade sliperier. Att grundslipa en kniv är ett komplicerat hantverk som få i Sverige behärskar. Vi som kommer att slipa dina knivar och andra föremål har decenniers erfarenhet och anlitas frekvent av de mest kända av Stockholms och Sveriges kockar, restauranger, butikskedjor m.fl. All knivslipning sker på specialbyggda maskiner vi förfinat sedan 70 -talet. Hur vi lyckas åstadkomma det resultat vi gör frågar många men det är tyvär vår hemlighet – men du kommer inte bli besviken på resultat och dina knivar kommer många gånger skickas tillbaka bättre grundslipade än de var som nya!

 

7 Vanliga missförstånd kring att slipa knivar

  • Jag slipar redan mina knivar med bryne – Knivar behöver både underhållas och grundslipas. Att slipa knivar med bryne är inte riktigt att “slipa knivar” – det är att underhålla sina knivar mellan grundslipningarna.
    .
  • minosharpJag har köpt en egen “slipmaskin” – Dessa produkter finns det tusentals av, men de är för det mesta – precis som brynen – till för att underhållsslipa knivarnas finegg. Till skillnad från ett bryne hjälper dessa produkter dig endast att hålla något sånär rätt slipvinkel, vilket är extremt viktigt. Observera dock att du inte ska köra en kniv med annan slipvinkel i en sådan slip – Vilket tyvär de flesta inte har en aning om att man inte ska göra!
    .
  • Keramiska knivar behöver väl inte grundslipas – Keramiska knivar håller skärpan längre, men måste grundslipas som alla andra knivar. Det vanligaste är däremot att keramiska knivar går sönder innan de ens börjar bli slöa då de är extremt ömtåliga. Kanske är det detta som spätt på denna skröna. Om din keramiska kniv behöver grundslipas hjälper vi även till med det.
    .
  • Globalknivar behöver väl specialslipas – Nej, inte i egentlig mening. Alla knivar, oavsett hårdhet, eggvinkel osv bör grundslipas av proffs. Global är varken mer eller mindre speciell i det avseendet. Däremot är de tillverkade i ett relativt hårt stål (CROMOVA 18) som gör att de är lite svårare att underhållsslipa. Det finns andra japanska kockknivar i betydligt hårdare stål som vi även slipar.
    .
  • Ju hårdare stål ju bättre kniv – Knivens hårdhetsgrad är en smaksak. Ett mjukare stål går lättare att underhållsslipa och få upp en vass skärpa på mellan grundslipningarna, men håller inte så länge.

 

Vi återställer och slipar knivar oavsett dess skick

1008610_376476229148323_1400902132_o

Knivbrevs professionell sliperi återställer dina knivar oavsett i vilket skick de är. Vi slipar självklart även brödknivar, återställer knivar utan topp och du får tillbaka dina knivar inom 2 arbetsdagar!

 

Att slipa knivar med Knivbrev® är både enkelt, tryggt och prisvärt

Att slipa knivar är ju direkt ingen nyhet, tvärtom är det ett flera 100 år gammalt yrke. Knivbrev® är först i Sverige med att erbjuda denna tjänst, kanske har det funnits tidigare, kanske inte. Den finns dock i USA där allt fler och fler går över till att skicka in sina knivar via Post då antalet knivslipare som vet vad de håller på med är svåra att finna. För att lyckas göra detta säkert så har vi arbetat fram och patentsökt skydd som klarar tuffa förhållanden och allt fraktas även i specialkuvert gjorda i kraftkartong.

Ställ din fråga här

Lämna ett meddelande så återkommer vi snarast!