Privatperson
Företag
?
Välj antal föremål du vill få slipade. Om du t.ex. har 4 knivar och 2 saxar väljer du 6 st. Om du önskar få fler än 7 föremål slipade så delas det upp på 2 Knivbrev som du självklart då även kan skicka in vid olika tillfällen!
?
Vill du alltid se till att ha vassa Knivar väljer du att få hem ett Knivbrev på abonnemang ex. 1-2 gånger per år för bättre priser. Annars väljer du en engångsslipning och beställer nytt Knivbrev vid behov.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser i huvudmenyn för mer information.
?

Standard innebär att Knivbrevet transporteras som ekonomibrev (B-post) till och från oss. Transporttid 3-4 vardagar åt vardera håll.

Med express sker transporten som A -post. Transporttid 1-2 vardagar i alla led. Kostar totalt 49 kr extra + slipning samma dag vi får in det.

Observera att transport ej sker under helger vilket måste adderas till transporttiden.

?
För dig som har fått ett presentkort ska du välja “Nyttja presentkort du fått” som val för antal knivbrev per år. Därefter fyller du i koden här. Om du väljer engångsslipning döljs denna ruta då vi aldrig erbjuder rabatt på det.
?
Välj antal föremål du vill få slipade. Om du t.ex. har 4 knivar och 2 saxar väljer du 6 st. Om du önskar få fler än 7 föremål slipade så delas det upp på 2 Knivbrev som du självklart då även kan skicka in vid olika tillfällen!
?
Vill du alltid se till att ha vassa Knivar väljer du att få hem ett Knivbrev på abonnemang ex. 1-2 gånger per år för bättre priser. Annars väljer du en engångsslipning och beställer nytt Knivbrev vid behov.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser i huvudmenyn för mer information.
?

Standard innebär att Knivbrevet transporteras som ekonomibrev. Transporttid 3-4 vardagar.

Med express sker transporten som A -post. Transporttid 1-2 vardagar i alla led. Kostar totalt 49 kr extra.

Observera att transport ej sker under helger vilket måste adderas till transporttiden.

?
För dig som har fått ett presentkort ska du välja “Nyttja presentkort du fått” som val för antal knivbrev per år. Därefter fyller du i koden här. Om du väljer engångsslipning döljs denna ruta då vi aldrig erbjuder rabatt på det.

Beställ inom:

TIM MIN SEK
så skickar vi ditt Knivbrev idag.

58 års erfarenhet i 3 generationer

Över 250.000 nöjda & återkommande kunder

Du får hem allt för trygg & säker transport

 

Mattias Larsson

Mattias Larsson
“Fredagskocken”

Mattias Larsson, även känd som Fredagskocken, har varit kund hos Knivbrev i många år. Som erfaren kock, receptkreatör och matskribent vet han hur avgörande vassa knivar är i köket.
Med sin matglädje, känsla för detaljer och förmåga att inspirera både i TV, radio och vid event, står Mattias bakom företaget Modern Gastronomi – och han förlitar sig på Knivbrev för att hålla sina knivar i toppform:

 

Torsk med ugnsrostad spetskål, brynt smörhollandaise med hasselnötter och picklad rädisa

Den här rätten kombinerar mild och saftig torsk med rostade, karamelliserade toner från spetskål och en lyxigt nötig hollandaise. Den picklade rädslan tillför frisk syra som lyfter hela smakbilden.

För en smidigare matlagning – planera så här:

Dagen innan:
Pickla rädisorna.

Innan gästerna kommer:
Bryn smöret till hollandaisen.

Lägg äggulor, citronjuice och vatten i en kastrull och täck med plastfolie.

Ugnsbaka kålen.

Precis före servering:
Ugnsbaka torsken.

Värm kålen tillsammans med fisken de sista minuterna.

Vispa ihop hollandaisesåsen.

Ingredienser (4 portioner)
Torsk & spetskål

4 bitar torskrygg à 150 g

200 g spetskål

Olivolja

Salt

Picklad rädisa

150 g rädisa

0,6 dl ättiksprit (12 %)

0,5 dl strösocker

1 dl vatten

En nypa salt

Brynt smörhollandaise

200 g smör

3 äggulor

1 msk citronsaft

Salt

Till servering

80 g rostade och hackade hasselnötter

Smörgåskrasse

Kokt potatis

Så här gör du

1. Picklad rädisa
Koka upp ättiksprit, socker, vatten och lite salt. Låt lagen svalna. Skiva rädisorna tunt och lägg i lagen. Låt dra i minst 30 minuter. Häll av vätskan innan servering.

2. Brynt smörhollandaise
Smält smöret och bryn det tills det doftar nötigt. Låt svalna till ca 60 °C.
Vispa äggulor och citronsaft i en kastrull på låg värme tills du får en tjock kräm – vispa noggrant hela tiden. Ta bort från värmen och vispa försiktigt ner smöret. Smaka av med salt.

3. Ugnsrostad spetskål
Sätt ugnen på 250 °C. Skär kålen i lite större bitar. Lägg i en ugnsform, ringla över olivolja och salta. Rosta i ca 15 minuter tills den fått fin färg.

4. Ugnsbakad torsk
Sänk ugnstemperaturen till 150 °C. Ringla olja över torsken, salta och baka i 12–15 minuter, tills innertemperaturen är ca 45 °C. Låt fisken vila före servering.

5. Servering
Fördela torsk och kål på tallrikar. Toppa med hollandaisesås och picklad rädisa. Strö över hasselnötter och smörgåskrasse. Servera med kokt potatis.

 
 

Catarina_könig

Catarina König

Catarina blev Sveriges mästerkock 2016 och tog hem titeln i Decenniets mästerkock 2020. Hon har även gett ut tre kokböcker: Varje dag är en fest, Mat med guldkant och Smårätter med guldkant. Hennes filosofi är att varje dag kan förgyllas av livets goda – en vällagad måltid, ett glas vin, en promenad eller tid med familjen. Som trogen kund hos Knivbrev sedan många år vet Catarina hur viktigt det är med riktigt vassa knivar i köket – ett självklart verktyg för både smak och precision.

 

Krämig pasta med ryggbiff, svamp och paprika:

En smakrik och lättlagad pastarätt med krämig sås, saftig ryggbiff och en touch av cognac. Perfekt till helgmiddagen som vardagen!
Pasta recept av Catarina König

Ingredienser (4 portioner)

400–500 g färsk pasta (exempelvis tagliatelle, pastaskruvar eller penne)

300–400 g ryggbiff

8–10 skogschampinjoner

0,5 gul lök

1 röd paprika

1 gul paprika

1-2 vitlöksklyfta

3 dl crème fraîche

2 dl vispgrädde

1 msk koncentrerad kalv- eller oxfond

1,5–2,5 msk cognac

1 tsk rödvinsvinäger

0,5 msk färsk hackad timjan

Smör och rapsolja till stekning

Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

Färskriven parmesan

Färsk basilika

 

Så här gör du:

Förbered grönsaker och kött:
Strimla ryggbiffen grovt. Salta, peppra och ställ åt sidan. Skär svampen i klyftor, strimla lök och paprika. Finhacka vitlöken.

Stek grönsakerna:
Fräs svampen i en het stekpanna utan fett tills vätskan släpper och kokar bort. Tillsätt en klick smör och låt svampen få färg. Lägg i lök och paprika och fräs tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök.

Koka ihop såsen:
Häll i crème fraîche, grädde, fond, cognac och rödvinsvinäger. Låt såsen sjuda i några minuter tills den blir krämig. Smaka av med salt, peppar och färsk timjan.

Koka pastan:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara gärna lite av pastavattnet.

Stek ryggbiffen:
Hetta upp en gjutjärnspanna med lite rapsolja. Stek köttet på hög värme – tills det får fin färg.

Blanda ihop:
Vänd ner ryggbiffen i såsen tillsammans med den nykokta pastan. Späd eventuellt med lite pastavatten om det behövs för att få rätt konsistens.

Servera:
Lägg upp pastan på tallrikar, toppa rikligt med riven parmesan och färsk basilika. Redo att serveras!

Smaklig måltid!