Knivbrev®

Beställ inom:

g
TIM MIN SEK
så skickar vi ditt Knivbrev idag.

Hur många föremål vill du ha slipade?


Över 35.000 nöjda kunder

Allt du behöver snabbt enkelt & tryggt

50 års erfarenhet

Privatperson
Företag
?
Välj antal föremål du vill ha slipade. Önskar du få fler än 7 föremål slipade så skickas 2 Knivbrev ut. Ps! Har du föremål som är längre än 36 cm så meddela oss detta efter beställning på info@knivbrev.se så skickar vi ut ett stort Knivbrev.
?
Önskar du ett abonnemang för att ta del av våra bästa priser väljer du antingen 1ggr/år eller 2ggr/år osv. Vill du inte ha ett abonnemang väljer du engångsslipning.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser för mer information.
?
Har du en kampanjkod eller vill nyttja ditt presentkort så skriver du in din kod här.
Jag accepterar villkoren
?
Välj antal föremål du vill ha slipade. Önskar du få fler än 7 föremål slipade så skickas 2 Knivbrev ut. Ps! Har du föremål som är längre än 36 cm så meddela oss detta efter beställning på info@knivbrev.se så skickar vi ut ett stort Knivbrev.
?
Önskar du ett abonnemang för att ta del av våra bästa priser väljer du antingen 1ggr/år eller 2ggr/år osv. Vill du inte ha ett abonnemang väljer du engångsslipning.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser för mer information.
?
Har du en kampanjkod eller vill nyttja ditt presentkort så skriver du in din kod här.
Jag accepterar villkoren
Christian_H_cirka300

Christian Hellberg, Årets kock 2001, Grillmästarna (TV4), Sveriges skönaste gårdar (TV4), men framförallt – trogen & återkommande kund i över 10 år!

Känner du någon med slöa knivar? Då är vårt presentkort en uppskattad gåva!

De flesta privatpersoner har aldrig tid att vare sig leta upp eller lämna in sina knivar och saxar till ett professionellt sliperi (om det ens finns ett professionellt sliperi på orten). Många privatpersoner tror felaktigt att de redan slipar sina knivar själv med sitt bryne eller den hemmaslip de gått och köpt. Butiksskedja Cervera uttrycker detta bra på sin hemsida:

 

presentkort_knivbrev_frilagd-200bred

“Bra knivar håller nästan hur länge som helst. Om du sköter dem rätt kommer de att vara lika härliga att använda år efter år. För att hålla skärpan på kniven finns två metoder. Skärpning med brynstav kan du göra ofta, nästan varje gång du tar fram din kniv. Slipning däremot behövs bara när skärpningen inte längre räcker till – när kniven känns slö och inte är lika rolig att använda. Skärpning är enkelt. Även underhållsslipning går att göra själv, med en knivslip för hemmabruk. När inte heller det räcker är det dags att anlita ett proffs.”

 

 

1000 -tals nöjda & återkommande kunder

Knivbrev är ett av Sveriges största och mest välrenomerade knivsliperi. Vi anlitas frekvent av många av Sveriges mest kräsna kockar, mest kända restauranger, slakterier och butikskedjor. Vårt sliperi grundades i mitten av 60 -talet och sedan dess har vi grundslipat 100 000 -tals knivar. Knivbrev är ett nytt varumärke som gör att vi nu kan vända oss till privatpersoner och företag vart i Sverige man än befinner sig.

Vi har 1000 -tals så kallade “fans” på Facebook där du även finner 100 -tals recensioner. Många av dessa kopierar vi och klistrar in här på vår hemsidan under “Kundomdömen” så att du som kanske inte använder Facebook även kan läsa dessa. Där finner du även artiklar från ett 20 -tal välkända tidningar som t.ex. Aftonbladet, Allt om Mat och många, många fler som recenserat Knivbrev.

 

En uppskattad gåva

Att ge bort ett presentkort från Knivbrev är inte bara en annorlunda gåva utan även en mycket uppskattad sådan oavsett tid på året. Köksknivar är något de flesta använder varje dag men sällan har tid att vårda och nästan aldrig har tid för att lämna in för grundslipning.

Det finns egentligen ingen tid på året då vårt presentkort inte skulle vara en uppskattad gåva. Det är en bra julklapp, en bra fars- och morsdagpresent, eller varför inte istället för en flaska vin när du ska gå bort på middag.

Kvalité – rakt igenom!

Vi har inte sparat på krutet när det gäller val av papperskvalité och tryck på presentkortet. Det levereras i ett vanligt vitt kuvert men själva presentkortet är tjockt och väger en hel del vilket ger känslan av hög kvalité – precis så som det resultat på våra professionella tjänster!

 

Beställ såhär:

Bestäm dig för ett belopp du vill ge bort (se priser nedan) och beställ presentkortet genom att maila oss på info@knivbrev.se, eller ring oss på telefonnummer 072 – 32 83 45 (öppettiderna finner du under “kontakt oss” i huvudmenyn).

Om du mailar din beställning så behöver vi följande uppgifter:

  • Belopp som ska stå på presentkortet som du önskar ge bort (lägst 188 kr).
  • Adress dit fakturan ska skickas.
  • Ev. annan adress dit presentkortet ska skickas till.
  • Skriv gärna “Presentkort” i e-postmeddelandets ämnesrad.

På presentkortet finns det en unik presentkortskod. Denna skriver den du ger bort presentkortet till i på vårt beställningsformulär (under “Ev. kampanjkod”). När beställningen genomförts skickas Knivbrevet direkt hem till din vän. Att beställa Knivbrev med hjälp av ett presentkort innebär lite särskilda avtalsregler som du kan läsa om i våra allmänna villkor (nästan längst ner i avtalet). Exempel på sådana avtalsregler är presentkortets giltighetstid (24 månader) och att kostnader utöver presentkortets värde faktureras presentkortskunden m.m.

Se gärna “Instruktioner” för än mer detaljerad information kring hur allt fungerar.

 

Presentkort leder ej till abonnemang

Knivar behöver grundslipas 1-2 gånger per år (för privatpersoner). Därav är Knivbrev en abonnemangstjänst. Man kan ju inte gärna ge bort ett abonnemang i present varför våra presentkort endast fungerar som engångsslipningar om den du ger bort den till inte aktivt hör av sig till oss och ber om att få ut automatiska Knivbrev i fortsättningen.

 

Priser för presentkortskunder (engångsslipning)

Detta är en liten guide till dig för att ge dig en bra bild av vad du bör välja för belopp på presentkortet och vad det räcker till. Presentkortet kan ej kombineras med andra eventuella rabatter. Se räkneexempel längre ned på sidan (efter priserna).

Grundslipning av stål- och keramiska knivar

[table caption=””]
Antal & typ av knivar[attr style=”width:200px”], Pris per styck

1-2 stålknivar, 99 kr

3 stålknivar eller fler, 89 kr

1-2 keramiska knivar, 139 kr

3 keramiska knivar eller fler, 129 kr

[attr colspan=”2″]
[/table]

Frakt på 89 kr tillkommer för 1-2 knivar, eller 129 kr för 3-7 knivar. 8 knivar eller fler delas upp på 2 Knivbrev pga. plastsbrist och ev. för hög vikt varvid frakt tillkommer per Knivbrev. Inga övriga kostnader tillkommer! Du kan däremot välja att köpa till fraktförsäkring:

Försäkrad frakt

REK -försäkring innebär att Knivbrevet fraktas till och från oss som rekommenderad post och samtidigt är försäkrat med upp till 15 000 kronor. Kostnaden för REK -försäkring är 130 kr. När man skickar med REK måste man hämta/lämna Knivbrevet hos sitt lokala postkontor som du hittar här (länken öppnas i nytt fönster) (ta med ID -kort när du ska hämta ut) . Spara det inlämningskvitto du får. Observera att du ej ska betala något hos postombudet.

Övriga sliptjänster vi erbjuder

[table caption=””]
Typ av sliptjänst[attr style=”width:380px”], Pris för sliptjänsten

Omtandning av brödkniv – Vi slipar fram nya tänder på din brödkniv (om det behövs annars kostar det som vanlig grundslipning), 149 kr
Avbruten spets – Vi omprofilerar (som det kallas) fram en ny spets och grundslipar kniven, 149 kr
Hack i eggen – Vi omprilerar kniven och grundslipar den, 149 kr
Saxslipning – Vi grundslipar alla typer av saxar som t.ex. frisörssaxar och skräddarsaxar samt kökssaxar, 199 kr
Köttkvarnar – Vi slipar upp köttkvarnsknivar samt kvarnskivorna*, 75 kr/del
Rakknivar – Grundslipning av rakknivar, 159 kr

[attr colspan=”2″]
[/table]

* Observera att presentkortskunden måste skicka in såväl kvarnknivarna som alla de kvarnskivor du använder samtidigt för att resultatet ska bli bra!

REK -försäkringen kostar som för grundslipning av knivar (130 kr). Vid beräkning av fraktkostnaden räknas varje före mål som 1 kniv. Om du t.ex. önskar köpa ett presentkort för slipning av 2 stålknivar + 1 sax räknas frakten som 3 knivar (dvs. totalt 129 kr i exemplet).

Ställ din fråga här

Lämna ett meddelande så återkommer vi snarast!