Äldre instruktioner av Knivbrev

 

Här finner du instruktioner för våra äldre Knivbrev!

Se gärna vår instruktionsfilm längst ner på denna sida. Den ger dig samma information som du finner i text och på bilderna.

 

Detta får du hem:

 

    • Knivbrevet – Specialkuvert i kraftkartong. Du återanvänder detta kuvertet när du skickar in.

 

    • Knivskydd (fungerar även till saxar) – Det antal skydd du beställer, motsvarande antalet knivar och saxar du vill slipa.

 

    • Svarspostetikett med vår returadress – Porto betalt, du behöver inga frimärken (kan användas både för rekommenderad försändelse (REK) som för traditionell postgång).

 

  • Enkel packningsinstruktion – bilder som visar hur knivskydden ska förkortas beroende på knivens längd.

.

.

Öppna försiktigt!

När du får hem Knivbrevet är det viktigt att du öppnar det på rätt sätt då du ska återanvända kuvertet.

Öppna Knivbrevet genom att vika ihop påsnitens ben. För därefter ut påsnitarna ur sina respektive hål och ta ut innehållet i kuvertet.

.

..

.

.

Anpassa skyddens längd

Knivbrevs knivskyddOBS!!! Inte ens 1 cm av handtaget får vara instucket i knivskyddet!

Knivskyddet fungerar lika bra på en liten skalkniv som på olika typer av saxar och långa köttknivar. Bladet kan vara från 5 cm – 30 cm och skyddets bredd på 7 cm gör att det även passar breda knivar.

 

.

För in kniven försiktigt

För försiktigt in kniven i skyddet tills det tar stopp – PRESSA INTE FAST KNIVENS SPETS!

Tryck och gnugga därefter fast tejpen mot bladet genom öppningarna på skyddet.

Kniven/saxen måste vara ren och torr annars kommer tejpen inte att fästa tillräckligt hårt!

.

.

Skyddet ska sitta hårt

När du tryckt fast tejpen mot bladet ska kniven vara väl fixerad i skyddet. Känn efter att kniven sitter säkert! Du ska kunna hålla kniven som på bilden och skaka kraftigt utan att kniven släpper (gör detta över ett mjukt underlag och passa tårna…).

 

.

 

..

.

.

.

.

Lägg knivarna i knivbrevet

Om du har 3-4 stycken långa knivar så är det bra att lägga knivarna i kors (se bilden). Lägg gärna 2 av 4 knivar med skaftet åt var sitt håll i kuvertet, dvs. några neråt och några med skaftet upp mot öppningen av kuvertet.

Om du har knivar som är längre än 36 cm måste du beställa ett längre Knivbrev (skicka i så fall ett mail till oss på info@knivbrev.se direkt efter beställningen). Knivbrevet måste enkelt kunna stängas utan att du pressar in några föremål!

.

 

.

..

Försegla knivbrevet

Försegla knivbrevet genom att först vika upp fliken som är invikt i brevet. Avlägsna därefter skyddsremsan som på bilden och stäng kuvertet genom att fästa den mycket starka tejpen.

Nya Knivbreven – Våra nya Knivbrev har 3 klisterremsor. Var nogrann med att använd rätt tejp vilket framgår av de fötryckta instruktionern! Om du skulle råka använda fel så är det inte hela världen. Då löser vi detta när Knivbrevet kommer in och returnerar väl förslutet med packtejp.

 

 

 

.

..

...

Dags att skicka in

Klistra på den medföljande svarspostklisterlappen ovanpå adresslappen (med din adress). Din avsändaradress och ditt nya kundnummer står förtryckt på klisterlappen.

Om du inte vill skicka in dina knivar som rekommenderad post (REK -försäkring) så är det viktigt att du stryker över ordet “REK” på svarspostklisterlappen du klistrar på!

För dig som önskar REK -försäkring

Om du önskar skicka med REK -försäkring (se Postens kostnad för detta) så blir din transport försäkrad med upp till 15.000 kronor per Knivbrev. Då måste du lämna in Knivbrevet till ditt lokala postombud (klicka här för att finna närmaste postkontor). Säg till att du vill skicka som REK så får du ett inlämningskvitto som det är viktigt att du sparar! Detta är ditt försäkringsbevis. Vi kvitterar därefter ut ditt Knivbrev och du får även kvittera ut det hos ditt postombud när Knivbrevet kommer i retur (glöm ej ID -handling). Med REK går även hela försändelsen att spåra vi Postens hemsida.

Observera att du aldrig ska betala för något hos postombudet (vare sig för porto eller REK -försäkringen). En del mindre erfarna ombud kan hävda detta, men då får du be dem kontakta Posten så att de får lära sig.

 

Knivarna i retur på 48 timmar

Senast 48 timmar (2 arbetsdagar) efter det att vi mottagit dina knivar returnerar vi dem till dig.

Glöm inte att tvätta dina föremål med diskmedel och ljummet vatten när du får tillbaka dem då de har lite rester av slipvax på sig. Knivar ska aldrig tvättas i diskmaskin då diskmedel innehåller slipmedel och salt som snabbt nöter ner dina knivar och kan skapa fula fläckar!

Har du en liten brevlåda/smalt brevinkast eller beställt större Knivbrev

Om du har en för liten brevlåda/brevinkast kan även du som inte väljer att skicka via REK komma att behöva hämta ut ditt Knivbrev hos ditt lokala postombud (kostar inget extra). Om du beställer hem vårt större Knivbrev (knivar längre än 35 cm) så är “risken” större att du får hämta ut detta hos ditt lokala postombud, just på grund av dessa storlek.

 

Extra breda blad eller lång knivar?

Om du har knivar som är så pass breda att de inte går in i ett knivskydd så är det bara att klippa upp knivskyddets ena långsida. För därefter in eggen mot skyddets andra långsida och fixera kniven med skyddets tejp, samt med 2-3 tejpbitar runt hela skyddet och knivens “blottade” rygg.

Om du har långa knivar, ex. en laxkniv så kan du skarva på skyddet, t.ex. med en avklipp del/delar från andra skydd. Det går även bra att tejpa fast lite tidningspapper eller t.ex. wellpapp på den del av kniven som inte får plats i knivskyddet.

Viktigt!!!

När du får dina knivar i retur är de extremt vassa!!! Använda ALDRIG våld för att få ut knivarna ur knivskyddet. Pressa istället längs knivskyddets sidor tills du hör att tejpen släpper från bladet. Vicka kniven fram och tillbaka om tejpen sitter hårt men slit som sagt aldrig ur kniven från dess skydd!

Instruktionsfilm – Detta får du hem:

I denna film visar stjärnkocken Mattias “Fredagskocken” Larsson dig hur allt fungerar (om du hellre vill se det på film).

Observera att vi nu introducerar ett helt nytt specialtillverkat Knivbrev (själva kuvertet) som har 3 klisterremsor istället för bara 1 som det som Mattias demonstrerar på filmen endast har! Vidare har de nya Knivbreven ej heller kvar påsnitarna av mässing vilket de nya extra klisterremsorna ersätter.