Knivbrev®

Beställ inom:

TIM MIN SEK
så skickar vi ditt Knivbrev idag.

Hur många föremål vill du ha slipade?


Över 35.000 nöjda kunder

Allt du behöver snabbt enkelt & tryggt

50 års erfarenhet

Privatperson
Företag
?
Välj antal föremål du vill ha slipade. Önskar du få fler än 7 föremål slipade så skickas 2 Knivbrev ut. Ps! Har du föremål som är längre än 36 cm så meddela oss detta efter beställning på info@knivbrev.se så skickar vi ut ett stort Knivbrev.
?
Önskar du ett abonnemang för att ta del av våra bästa priser väljer du antingen 1ggr/år eller 2ggr/år osv. Vill du inte ha ett abonnemang väljer du engångsslipning.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser för mer information.
?
Har du en kampanjkod eller vill nyttja ditt presentkort så skriver du in din kod här.
Jag accepterar villkoren
?
Välj antal föremål du vill ha slipade. Önskar du få fler än 7 föremål slipade så skickas 2 Knivbrev ut. Ps! Har du föremål som är längre än 36 cm så meddela oss detta efter beställning på info@knivbrev.se så skickar vi ut ett stort Knivbrev.
?
Önskar du ett abonnemang för att ta del av våra bästa priser väljer du antingen 1ggr/år eller 2ggr/år osv. Vill du inte ha ett abonnemang väljer du engångsslipning.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser för mer information.
?
Har du en kampanjkod eller vill nyttja ditt presentkort så skriver du in din kod här.
Jag accepterar villkoren

 

En av Sveriges absolut mest uppskattade julklappar – enligt Svenskt Kvalitetsindex!


Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har nu avslutat 2020 års oberoende undersökning (NKI (Nöjd Kund Index)) av Knivbrev. Vi fick åter absoluta toppbetyg med en NKI -score på hela 83,5 (79,8 2018) vilket är bland Sveriges högsta score av alla företag! Klicka här för att ta del av Svenskt Kvalitetsindex resultatet. Utöver detta har DI utsett oss till Gasellföretag och Veckans Affärer har nominerat oss till Årets Superföretag både 2018 & 2019. 2020 utsåg även Bisnode (de som utfärda kreditbetygen A, AA och AAA) oss till ett av Sveriges totalt 709 superföretag. Med detta skryt sagt så är vi helt övertygad om att den du ger ett presentkort eller ett färdigt Knivbrev att ge bort kommer att bli en succé!
 
 

Sveriges Mästerkock 2019 , men framförallt – trogen & återkommande kund sedan flera år tillbaka! Känner du någon med slöa knivar? Då är Knivbrevs presentkort en uppskattad gåva!

Information till dig som redan fått ett presentkort du nu vill nyttja…

Vid beställning ska du välja “Nyttja presentkort jag fått” och inget annat. Detta val görs som svar på frågan “Antal gånger du vill grundslipa/år?” i beställningsformuläret. Detta val är samma som engångsslipning. Om du istället önskar starta ett abonnemang kan du välja X gånger per år och skriva in din presentkortskod som kampanjkod varpå presentkortets värde räknas bort på ditt första Knivbrevs faktura.

Ge bort ett presentkort eller ett färdigt Knivbrev

De flesta privatpersoner har aldrig tid att vare sig leta upp eller lämna in sina knivar och saxar till ett professionellt sliperi (om det ens finns ett professionellt sliperi på orten). Många privatpersoner tror felaktigt att de redan slipar sina knivar själv med sitt bryne eller den hemmaslip de gått och köpt. Butiksskedja Cervera förklarar detta bra:

“Bra knivar håller nästan hur länge som helst. Om du sköter dem rätt kommer de att vara lika härliga att använda år efter år. För att hålla skärpan på kniven finns två metoder. Skärpning med brynstav kan du göra ofta, nästan varje gång du tar fram din kniv. Slipning däremot behövs bara när skärpningen inte längre räcker till – när kniven känns slö och inte är lika rolig att använda. Skärpning är enkelt. Även underhållsslipning går att göra själv, med en knivslip för hemmabruk. När inte heller det räcker är det dags att anlita ett proffs.” Källa: www.Cervera.se

 

presentkort_knivbrev_frilagd-200bred

 

presentkort_digitalt_skriv_ut

Vi erbjuder även digitalt presentkort (PDF) för dig som har bråttom

Om du inte har tid att vänta in vårt tryckta presentkort som skickas ut via post är ett digitalt presentkort lösningen för dig! Då skriver du ut presentkortet själv och får koden som ska stå på presentkortet av oss via mail. Har du riktigt bråttom kan du ju även ge bort det och återkomma med koden senare.

Klicka här för att skriva ut vårt digitala presentkort (ser något annorlunda ut än de fysiska som viks på mitten och har en baksida).

Själva beställningen gör du som vanligt genom att maila oss de uppgifter vi behöver (beskrivs nedan).

 

Över 175 000 nöjda & återkommande kunder

Knivbrev är Sveriges största och ett av de allra mest välrenommerade sliperierna sedan många år tillbaka. Vi anlitas frekvent av många av Sveriges mest kräsna kockar, mest kända restauranger, slakterier och matbutiker m.fl. Trots detta är faktiskt 90% av våra kunder matlagningsintresserade privatpersoner. Vårt sliperi grundades i mitten av 60 -talet och har sedan dess grundslipat flera 1000 000 knivar genom åren. Vår slipmästare är Leif Kohlstöm som själv har 30 års erfarenhet av yrket och är 3:e generations slipmästare!

Vi har idag över 17 000 skrivna recensioner och över 34 000 rekommendationer från Facebookanvändare i Sverige som använder Knivbrev. Du finner även en mängd recensioner här på vår hemsida från privatpersoner, kockar, matjournalister, matbloggare m.fl. Läs gärna mer under “Kundomdömen“.

 

En mycket uppskattad gåva!

Att ge bort ett presentkort eller ett färdigpackat Knivbrev är en mycket uppskattad present oavsett tid på året. Köksknivar är något de flesta använder varje dag men sällan har tid att vårda och nästan aldrig har tid att lämna in för en professionell grundslipning.

Det finns egentligen ingen tid på året då vårt presentkort inte skulle vara en uppskattad gåva. Det är en bra julklapp, en bra fars- och morsdagpresent, eller varför inte istället för en flaska vin när du ska gå bort på middag!

Kvalité – rakt igenom!

Vi har inte sparat på krutet när det gäller val av papperskvalité och tryckkvalité på presentkortet om du vill ge bort det istället för ett färdigt Knivbrev. Det levereras i ett vanligt vitt kuvert men själva presentkortet är tjockt och väger en hel del vilket ger känslan av hög kvalité – precis så som vi själva utför våra tjänster till våra kunder.

 

Beställ presentkort såhär:

Bestäm dig för ett belopp du vill ge bort, om du vill ge bort slipning av X knivar så finner du priserna här. Själva beställningen gör du genom att skicka oss ett mail till info@knivbrev.se. Det går självklart även bra att ringa oss: 072–32 83 456 (öppettiderna samt telefontider finner du under “kontakta oss” i huvudmenyn).

Om du mailar din beställning så behöver vi följande uppgifter:

  • Belopp som ska stå på presentkortet som du önskar ge bort. Vi kan även skriva det antal knivar du önskar ge bort slipning på, ex. “3 knivar”, om du inte vill skriva ut beloppet.
    • Våra priser finner du här (glöm inte bort att räkna med frakt och ev. REK -försäkring när du bestämmer belopp).
    • Notera även att vi har 2 olika slipkvalitéer (PRO och SHARP) som du finner på prissidan.
  • Adress dit fakturan ska skickas.
  • Ev. annan adress dit presentkortet ska skickas.
  • Skriv gärna “Presentkort” i e-postmeddelandets ämnesrad så tar vi hand om detta snabbare!

På presentkortet finns det en unik presentkortskod. Denna använder den du ger bort presentkortet till när han/hon gör sin beställning. Koden ska anges i fältet “Ev. kampanjkod” i beställningsformuläret och istället för antal gånger per år så väljer man “Nyttja presentkort du fått” vid beställning.

Att beställa Knivbrev med hjälp av ett presentkort innebär lite särskilda avtalsregler som du kan läsa om i våra allmänna villkor (nästan längst ner i avtalet). Exempel på sådana avtalsregler är presentkortets giltighetstid (som är 24 månader) och att kostnader utöver presentkortets värde faktureras presentkortskunden och inte dig.

Se gärna “Instruktioner” för än mer detaljerad information kring hur allt fungerar.

Beställ färdigt Knivbrev såhär:

Att ge bort ett färdigpackat Knivbrev med X skydd tycker en del är roligare att ge bort än ett presentkort. Om du har Knivbrev som abonnemang blir det även billigare då detta Knivbrev blir ett så kallat extrainskick där priserna baseras på dina egna priser. Dvs. precis på samma sätt som om du är i behov av att slipa fler knivar vid något tillfälle. Om du redan är kund räcker det med att du skriver oss ett mail om att du önskar ett extrainskick med X knivskydd. Vi skickar då hem Knivbrevet till dig. Om du redan vet vem som ska få ditt Knivbrev kan du passa på att ge oss adressen till denne. Annars kan du återkomma med detta senare.

Om du inte är kund hos oss idag beställer du hem ett Knivbrev precis från hemsidan. Observera att du då även måste välja om du önskar få fler Knivbrev per automatik eller endast önskar ge bort en engångsslipning. Efter beställningen så skickar du oss bara ett mail med den adress dit de nyslipade knivarna ska returneras. Detta kan du komplettera senare om du ännu inte vet vem som ska få det.

Dina uppgifter sätts som fakturamottagare. Notera att det kan bli ett högre pris på fakturan än du avsåg ge bort om kunden t.ex. skickar in ett antal saxar (som kostar mer att slipa) istället för ett antal stålknivar som du avsåg ge bort eller om kunden väljer till den extra REK -försäkringen. Till skillnad från om du ger bort ett presentkort kan du alltså ej begränsa beloppet du vill ge bort till en fast summa.

REK -försäkring eller ej?

Ett Knivbrev kan skickas som varubrev (oförsäkrat) eller som rekommenderad post (REK), se prissidan för mer information kring denna extraförsäkring och dess kostnad.

Endast 4% av våra kunder skickar in sitt Knivbrev med denna extra REK -försäkring så varubrev är ett mycket säker transporttjänst från PostNord. REK är en helt fristående försäkring som PostNord tillhandahåller och den är ej en del av portokostnaden som alltid tillkommer. REK -försäkringen innebär att Knivbrevet skickas i ett helt eget transportflöde (värdetransport) och att Knivbrevet även blir försäkrat mot förlust med upp till 15 000 kronor.

Meddela den person du ger presentkortet till huruvida du har förbetalt för detta eller ej då de annars får en extra faktura på mellanskillnaden. Om du ger bort ett färdigt Knivbrev och kunden senare skickar in med REK faktureras denna summa till dig. Information om REK finner alla kunder på såväl vår hemsida, som på de förtryckta instruktionerna på Knivbrevet. Det står även på välkomstbrevet i Knivbrevet.

 

Produkter

Ett presentkort gäller även som betalningsmedel för de produkter vi erbjuder.