Knivbrev®

Beställ inom:

TIM MIN SEK
så skickar vi ditt Knivbrev idag.

Hur många föremål vill du ha slipade?


Över 35.000 nöjda kunder

Allt du behöver snabbt enkelt & tryggt

50 års erfarenhet

Privatperson
Företag
?
Välj antal föremål du vill ha slipade. Önskar du få fler än 7 föremål slipade så skickas 2 Knivbrev ut. Ps! Har du föremål som är längre än 36 cm så meddela oss detta efter beställning på info@knivbrev.se så skickar vi ut ett stort Knivbrev.
?
Önskar du ett abonnemang för att ta del av våra bästa priser väljer du antingen 1ggr/år eller 2ggr/år osv. Vill du inte ha ett abonnemang väljer du engångsslipning.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser för mer information.
?
Har du en kampanjkod eller vill nyttja ditt presentkort så skriver du in din kod här.
Jag accepterar villkoren
?
Välj antal föremål du vill ha slipade. Önskar du få fler än 7 föremål slipade så skickas 2 Knivbrev ut. Ps! Har du föremål som är längre än 36 cm så meddela oss detta efter beställning på info@knivbrev.se så skickar vi ut ett stort Knivbrev.
?
Önskar du ett abonnemang för att ta del av våra bästa priser väljer du antingen 1ggr/år eller 2ggr/år osv. Vill du inte ha ett abonnemang väljer du engångsslipning.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser för mer information.
?
Har du en kampanjkod eller vill nyttja ditt presentkort så skriver du in din kod här.
Jag accepterar villkoren

Om Knivbrev AB

Knivbrev AB (556922-1947) är Sveriges största professionella sliperi av knivar. Vi slipar dagligen i genomsnitt 1000-1500 knivar åt våra över 165 000 privatpersoner och 10 000 professionella kockar, restauranger, cateringfirmor, matbutiker m.fl.
Vi slipar även många andra föremål så som kvarndelar, saxar, sågklingor, sekatörer osv.
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Knivbrev vänder sig till såväl privatpersoner som till proffs. Alla knivar behöver grundslipas – förr eller senare. Vår verksamhet är därför inte något nytt utan tvärtom – ett flera 1000 år gammalt yrke och en naturlig del av en knivs livscykel. Förr i tiden var detta yrke även mycket stort i Sverige. Idag växer branschen på nytt genom att vårt matintresse nu åter har blivit stort efter år av snabbmat och micrad mat.
Knivbrev ersätter inte skärpstål eller din hemmaslip. De är fortfarande verktyg du förväntas använda med jämna mellanrum för att kniven ska hålla sig vass så länge som möjligt. När eggen återigen har fått formen av ett U måste den skickas in på nytt. Även en “trasig” kniv går att slipa och på så vis får fram en ny egg (eller avbruten topp).

 

Går även bra att lämna/hämta sina knivar m.m.

Du kan även lämna/hämta dina knivar direkt på plats hos oss i Täby.

 

 

Slöa knivar förstör råvaror

Att såga sig igenom råvaror med en slö kniv förstör råvarorna. Detta är kanske den främsta anledningen till att man ska ha vassa knivar i sitt kök. Att stå och laga mat med slöa knivar tycker även de flesta matlagningsintresserade är fruktansvärt tråkigt och irriterande. Vidare blir det även mer svårläkta skärskador av en slö kniv än av en vass om oturen skulle vara framme.

 

Lika stort behov för privatpersoner som för proffs

Professionella sliperier har primärt fokuserat på restauranger, kockar, matkedjor, slakterier och liknande företagare de senaste 50 åren. Av flera anledningar har man inte prioriterat privatpersoner som kunder annat än när de knackar på dörren då man sagt ok till att grundslipa deras knivar. Detta till trots att deras knivar är i lika stort behov av grundslipning som de som använder sina knivar i sitt yrke. Skillnaden är endast att privatpersoners knivar inte behöver grundslipas lika ofta (1-2 gånger per år brukar räcka). Detta är anledningen till att vi startade Knivbrev. Med Knivbrev slipper du åka iväg lämna och senare komma tillbaka och hämta dina knivar hos ett sliperi i något industriområde. Istället kan du skyddar du dina knivar i våra patenterade knivskydd som du lägger i vårt specialtillverkade Knivbrev och därefter på postlådan (eller skicka som rekommenderat brev). Senaste inom 48 timmar (2 arbetsdagar) från det att vi får in dem har våra slipare och slipmästare grundslipat dina knivar och returnerat dem som nya.

 

Många vet inte om vad grundslipning är

Förr i tiden visste de flesta (dvs. även privatpersoner) att knivar måste grundslipas. Då fanns 1000 -tals s.k. skärslipare som åkte runt och utförde detta hantverk åt privatpersoner och restauranger m.fl. När de professionella sliperierna tog över vändes fokus med tiden mot de med större volymer knivar att slipa. Man både hämtade och returnerade dem direkt till kund (görs än idag). Detta har gjort att privatpersoner inte varit i fokus och genom detta har diverse “universalslipar” dykt upp på marknaden. Dessa hemmaslipar gör ofta mer skada än nytta och slipar inte en kniv utan river oftast bara av en del av kniven så att den känns vass en stund. Med tiden är eggen borta (har fått formen av ett “U”) varpå många tror att kniven är förbrukad. Detta är självklart helt fel och det är här ett professionellt sliperi kommer in i bilden. Vi grundslipar kniven och slipar därmed fram en ny skäregg. Dvs. eggen får åter formen av ett stort “V” som den hade som ny. Om man skärper sin kniv rätt blir eggen med tiden som ett litet “v” och när detta inte längre går pga. att eggen är helt nersliten måste kniven åter skickas in för grundslipning.
Yrket som sådant har funnits i 1 000 -tals år och kan aldrig ersättas av en robot som många tror. Detta då varje kniv är unik! I praktiken betyder detta att en och samma modell kan behöva slipas lite annorlunda för att uppnå rätt resultat. Detta beror i sin tur på att stålet, formen på bladet m.m. aldrig går att få helt identiskt från kniv till kniv på fabrik. Det enda sättet att göra ett perfekt resultat är därför att känna på eggen och därefter jobba vidare med kniven tills den blir perfekt.

Vårt sliperi har funnits sedan 1965 och från dag 1 har vi varit det vi betecknar som ett professionellt sliperi. Skillnaden mot skärsliparna är att våra verktyg och maskiner väger flera ton och de kringresandes vägde några kilon. Kvalitén på slipresultatet blir även därefter och så är det än idag med de som åker ut till restauranger med en 5 -kilos elslip. En av många hemligheter med våra maskiner är att vi kan slipa knivens blad i en svepande rörelse vilket är omöjligt på mindre maskiner.

 

Matlagning åter på tapeten

Från att vi svenskar tryckt i oss snabbmat i 30 år och handlat billiga knivar på IKEA har nu matintresset i Sverige åter växt sig starkt. Matlagningsprogrammen på TV avlöser varandra. Antalet privatpersoner som åter lagar mat är högre än på decennier och allt fler börjar prenumererar på matkassar från olika leverantörer. Råvarorna i charken blir bättre och mer exklusiva. I samband med detta investerar vi allt mer av våra pengar i dyr och bra köksutrustning där bra knivar är det som är mest centralt i ett kök (ska i alla fall vara så om man frågar en kock).

Det problem som nu uppstår är att köksknivarna man går och köper för dyra pengar behöver grundslipas lika mycket nu som för 100 år sedan vilket långt ifrån alla får information om.

 

Vad gör Knivbrev unikt?

Knivbrev är företaget som  gör professionell grundslipning tillgängligt var i Sverige man än befinner sig – vår förlängda arm för att nå ut i landet. I skrivande stund är vi det enda sliperi i hela Europa som skickar hem allt du behöver för att därefter säkert kunna paketera och skicka in vassa föremål. Det som gör detta möjligt är våra patentsökta knivskydd som gör det möjligt att skicka vassa föremål via post. Vi har även utvecklat ett helt eget logistiskt flöde med ett eget datasystem som gör det möjligt att effektivt kunna hantera de höga volymer av Knivbrev och föremål vi dagligen får in för slipning.

Knivbrev är en prenumerationstjänst (för den som vill). Poängen med det är att man ska kunna skicka in sina knivar för grundslipning precis när man själv vill utan att behöva gå in och beställa hem ett nytt Knivbrev. Genom att ha ett Knivbrev liggande hemma kan man själv skicka in knivarna precis när de behöver grundslipas istället för att åren ska behöva gå innan man kommer till skott.

 

Befattningshavare

Michael Johansson – VD

Henrik Orwander – Marknadschef

Leif Kohlström – Ansvarig slipmästare

Alexander Kaiser – Kundtjänstansvarig

Sonny Nyström – Teamleader

För kontakt, vg. maila oss på info@knivbrev.se så flyttas ärendet över till rätt person av vår kundtjänst.