Alla knivar behöver grundslipas – förr eller senare, igen och igen. Detta vet de flesta matintresserade om (och 100% av alla professionella kockar). Många privatpersoner rör däremot ihop begreppen underhållsslipning (som görs med bryne/skärpstål eller med en hemmaslip eller med våtstenar på frihand) med grundslipning (som utförs av ett professionellt sliperi). Då knivar blir slöa med jämna mellanrum erbjuder vi alltid såväl abonnemang som engångsslipning. Som kund är det helt upp till var och en vad som passar bäst.
Idag är matlagningsintresset större än någonsin, antalet matlagningsprogram på TV avlöser varandra, likaså antalet matkassar och receptsajter. Vi lägger allt mer pengar på påkostad köksutrustning som t.ex. Globalknivar som är den vanligaste kniv vi slipar även om vi lika gärna slipar ICA- och IKEA -knivar vilket för det mesta blir bättre än de var som nya! Problemet är bara att knivsliparna som hjälpt privatpersoner genom seklen numera är pensionerade eller gått i graven. De få som finns kvar vänder sig mot professionella kunder med stora volymer knivar som behöver grundslipas ofta – fram tills Knivbrev lanserades.
Vi erbjuder professionell grundslipning till privatpersoner och företag var i ett land man än befinner sig och returnerar föremålen som nya direkt hem till kunden. Detta har vi löst genom våra väl beprövade och patenterade knivskydd och Knivbrev som gör transporten enkel och säker för alla parter.
Att slipa knivar är ett komplext hantverk som gått i generation till generation och så även i vårt fall. Till skillnad från de flesta sliperierna så växer vi lavinartat varför vi även utbildar nya lärlingar som med tiden blir slipmästare. I kombination med ett skräddarsytt IT -system anpassat för att kunna hantera extremt höga volymer kunder/knivar samt våra patentsökta knivskydd och Knivbrev är Knivbrev än idag helt unikt i dess slag!