[rev_slider header-slider-left-1]
[rev_slider Header-slider-right]

Beställ inom:

TIM MIN SEK
så skickar vi ditt Knivbrev idag.

55 års erfarenhet i 3 generationer

Över 175.000 nöjda & återkommande kunder

Du får hem allt för trygg & säker transport

Privatperson
Företag
?
Välj antal föremål du vill få slipade. Om du t.ex. har 4 knivar och 2 saxar väljer du 6 st. Om du önskar få fler än 7 föremål slipade så delas det upp på 2 Knivbrev som du självklart då även kan skicka in vid olika tillfällen!
?
Vill du alltid se till att ha vassa Knivar väljer du att få hem ett Knivbrev på abonnemang ex. 1-2 gånger per år för bättre priser. Annars väljer du en engångsslipning och beställer nytt Knivbrev vid behov.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser i huvudmenyn för mer information.
?

Standard innebär att Knivbrevet transporteras som ekonomibrev (B-post) till och från oss. Transporttid 3-4 vardagar åt vardera håll.

Med express sker transporten som A -post. Transporttid 1-2 vardagar i alla led. Kostar totalt 49 kr extra + slipning samma dag vi får in det.

Observera att transport ej sker under helger vilket måste adderas till transporttiden.

?
För dig som har fått ett presentkort ska du välja “Nyttja presentkort du fått” som val för antal knivbrev per år. Därefter fyller du i koden här. Om du väljer engångsslipning döljs denna ruta då vi aldrig erbjuder rabatt på det.
Jag accepterar villkoren
?
Välj antal föremål du vill få slipade. Om du t.ex. har 4 knivar och 2 saxar väljer du 6 st. Om du önskar få fler än 7 föremål slipade så delas det upp på 2 Knivbrev som du självklart då även kan skicka in vid olika tillfällen!
?
Vill du alltid se till att ha vassa Knivar väljer du att få hem ett Knivbrev på abonnemang ex. 1-2 gånger per år för bättre priser. Annars väljer du en engångsslipning och beställer nytt Knivbrev vid behov.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser i huvudmenyn för mer information.
?

Standard innebär att Knivbrevet transporteras som ekonomibrev. Transporttid 3-4 vardagar.

Med express sker transporten som A -post. Transporttid 1-2 vardagar i alla led. Kostar totalt 49 kr extra.

Observera att transport ej sker under helger vilket måste adderas till transporttiden.

?
För dig som har fått ett presentkort ska du välja “Nyttja presentkort du fått” som val för antal knivbrev per år. Därefter fyller du i koden här. Om du väljer engångsslipning döljs denna ruta då vi aldrig erbjuder rabatt på det.
Jag accepterar villkoren

Keramiskt skärpstål/bryne

Keramiskt skärpstål/bryne används för att slipa knivar av hårda metaller, ex. Globalknivar som är den vanligaste japanska kökskniven i svenska hem. De slits dock väldigt fort och om man inte skärper sina knivar ofta så rekommenderar vi dig istället att köpa ett diamantbryne. Ett vanligt klassiskt stålbryne är mjukare än stålet i japanska knivar varför effekten blir liten eller ingen alls. Istället förstör du bara skärpstålet du då “täljer sönder det”. För att slipa hårda metaller behövs alltså keramiska skärpstål eller ett diamantbryne. Keramiska skärpstål blir slitna men du kan även rengöra keramiska skärpstål och ge de nytt liv, iaf för en tid!

Keramiska skärpstål säljs i stort sätt i varenda välsorterad affär som säljer knivar. Glöm dock inte bort att ett keramiskt skärpstål endast är till för att underhållsslipa knivarna, dvs. för att resa råeggen. Förr eller senare måste du ändå lämna in de för professionell Grundslipning och då finns vi här för dig! Vi slipar knivar och gör de som nya, mellan varven använder du ditt keramiska skärpstål för att resa råeggen.

Kom ihåg att du alltid måste hålla exakt samma vinkel när du slipar din kniv med ett keramiskt bryne. Om du inte gör det förstör du snabbt finäggen och kommer behöva lämna in kniven mer ofta än nödvändigt. Se även till att hålla en konstant vinkel så att du inte rundar av eggen när du skärper den.