Hur slipar ni knivar som har klack?

Som professionellt sliperi så slipas alltid klacken ner om du som kund inte uttryckligen meddelar oss något annat. Många privatpersoner kallar klacken för “pekfingerskydd”. Med tiden så slits eggen och blir mindre. Om man inte slipar klacken på en sådan kniv kommer inte hela eggen kunna ta i skärbrädan. Som privatperson kan man tycka att detta blir fult men det är så knivar med klack måste slipas varför man måste höra av sig i förväg om man inte önskar få den slipad. En del privatpersoner upplever även att klacken nu blir vass och att det finns en risk att man skär sig när den slipas. Detta stämmer men beror på att man då håller sina fingrar helt fel. Vill man nu inte ha klacken slipad så går det självklart bra att meddela oss detta. Det ska då ske skriftligen via mail i god tid före det att kniven kommer in så att vi hinner göra en notering om detta i ditt ärende.

Obs! Ibland händer det att vi inte slipar en klack om vår slipare eller slipmästare misstänker att den kan vara ihåliga. Vill du att vi slipar klacken ändå så gör vi självklart det men behöver då få godkänt av dig att detta är ok. Skicka oss i så fall ett mail kring detta!

Bilden nedan illustrerar vad som sker med en kniv när man inte slipat klacken:

klack

Category: Slipfrågor