Privatperson
Företag
?
Välj antal föremål du vill få slipade. Om du t.ex. har 4 knivar och 2 saxar väljer du 6 st. Om du önskar få fler än 7 föremål slipade så delas det upp på 2 Knivbrev som du självklart då även kan skicka in vid olika tillfällen!
?
Vill du alltid se till att ha vassa Knivar väljer du att få hem ett Knivbrev på abonnemang ex. 1-2 gånger per år för bättre priser. Annars väljer du en engångsslipning och beställer nytt Knivbrev vid behov.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser i huvudmenyn för mer information.
?

Standard innebär att Knivbrevet transporteras som ekonomibrev (B-post) till och från oss. Transporttid 3-4 vardagar åt vardera håll.

Med express sker transporten som A -post. Transporttid 1-2 vardagar i alla led. Kostar totalt 49 kr extra + slipning samma dag vi får in det.

Observera att transport ej sker under helger vilket måste adderas till transporttiden.

?
För dig som har fått ett presentkort ska du välja “Nyttja presentkort du fått” som val för antal knivbrev per år. Därefter fyller du i koden här. Om du väljer engångsslipning döljs denna ruta då vi aldrig erbjuder rabatt på det.
?
Välj antal föremål du vill få slipade. Om du t.ex. har 4 knivar och 2 saxar väljer du 6 st. Om du önskar få fler än 7 föremål slipade så delas det upp på 2 Knivbrev som du självklart då även kan skicka in vid olika tillfällen!
?
Vill du alltid se till att ha vassa Knivar väljer du att få hem ett Knivbrev på abonnemang ex. 1-2 gånger per år för bättre priser. Annars väljer du en engångsslipning och beställer nytt Knivbrev vid behov.
?
Pro-slipning bör du som har knivar som kostar mer än 450 kronor styck välja! Pro-slipningen innebär att mer tid läggs på slipning och poleringen av eggen. Pro valet innebär även snabbare retur. Se priser i huvudmenyn för mer information.
?

Standard innebär att Knivbrevet transporteras som ekonomibrev. Transporttid 3-4 vardagar.

Med express sker transporten som A -post. Transporttid 1-2 vardagar i alla led. Kostar totalt 49 kr extra.

Observera att transport ej sker under helger vilket måste adderas till transporttiden.

?
För dig som har fått ett presentkort ska du välja “Nyttja presentkort du fått” som val för antal knivbrev per år. Därefter fyller du i koden här. Om du väljer engångsslipning döljs denna ruta då vi aldrig erbjuder rabatt på det.

Beställ inom:

TIM MIN SEK
så skickar vi ditt Knivbrev idag.

58 års erfarenhet i 3 generationer

Över 250.000 nöjda & återkommande kunder

Du får hem allt för trygg & säker transport

 

Catarina_könig

Catarina König

Catarina blev Sveriges mästerkock 2016 och tog hem titeln i Decenniets mästerkock 2020. Hon har även gett ut tre kokböcker: Varje dag är en fest, Mat med guldkant och Smårätter med guldkant. Hennes filosofi är att varje dag kan förgyllas av livets goda – en vällagad måltid, ett glas vin, en promenad eller tid med familjen. Som trogen kund hos Knivbrev sedan många år vet Catarina hur viktigt det är med riktigt vassa knivar i köket – ett självklart verktyg för både smak och precision.

 

Krämig tagliatelle med ryggbiff, svamp och paprika:

En smakrik och lättlagad pastarätt med krämig sås, saftig ryggbiff och en touch av cognac. Perfekt till helgmiddagen som vardagen!
Pasta recept av Catarina König

Ingredienser (4 portioner)

400–500 g färsk tagliatelle

300–400 g ryggbiff

8–10 skogschampinjoner

0,5 gul lök

1 röd paprika

1 gul paprika

1-2 vitlöksklyfta

3 dl crème fraîche

2 dl vispgrädde

1 msk koncentrerad kalv- eller oxfond

1,5–2,5 msk cognac

1 tsk rödvinsvinäger

0,5 msk färsk hackad timjan

Smör och rapsolja till stekning

Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

Färskriven parmesan

Färsk basilika

 

Så här gör du:

Förbered grönsaker och kött:
Strimla ryggbiffen grovt. Salta, peppra och ställ åt sidan. Skär svampen i klyftor, strimla lök och paprika. Finhacka vitlöken.

Stek grönsakerna:
Fräs svampen i en het stekpanna utan fett tills vätskan släpper och kokar bort. Tillsätt en klick smör och låt svampen få färg. Lägg i lök och paprika och fräs tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök.

Koka ihop såsen:
Häll i crème fraîche, grädde, fond, cognac och rödvinsvinäger. Låt såsen sjuda i några minuter tills den blir krämig. Smaka av med salt, peppar och färsk timjan.

Koka pastan:
Koka tagliatellen enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara gärna lite av pastavattnet.

Stek ryggbiffen:
Hetta upp en gjutjärnspanna med lite rapsolja. Stek köttet på hög värme – tills det får fin färg.

Blanda ihop:
Vänd ner ryggbiffen i såsen tillsammans med den nykokta pastan. Späd eventuellt med lite pastavatten om det behövs för att få rätt konsistens.

Servera:
Lägg upp pastan på tallrikar, toppa rikligt med riven parmesan och färsk basilika. Redo att serveras!

Smaklig måltid!